Over Ons

De firma C. Neleman & Zn is al drie generaties actief in transport, opslag en kraanwerk. Van oudsher was de familie Neleman actief in het boerenbedrijf in Rotterdam. Maar kort na de oorlog besloot Neleman om met transportwerk aan de slag te gaan. Het was de tijd van de wederopbouw in Rotterdam en de periode dat de haven uitgroeide tot de grootste ter wereld.

Nieuwe uitdagingen
Vooral het werk in de haven groeide enorm. Het was de tijd dat de wereld het containervervoer ontdekte, en later kwamen daar de autolaadkranen bij. En het zelfstandig laden en lossen groeide uit tot een specialisme. Een ontwikkeling die volop gaande is. Opleggers werden gestuurde en uitschuifbare semie diepladers. Bakwagens werden een combinatie met zware autolaadkranen en (uitschuifbare) aanhangers. Steeds zwaardere en langere autolaadkranen zijn er nu nodig om het aangeboden werk aan te kunnen.

Complexe hijsklussen
Grotere, zwaardere objecten hijsen en verplaatsen, afwijkende formaten… bijna alles hebben wij in het bedrijf al meegemaakt. “Het mooie van dit vak is dat je echt overal komt, ook op plekken die voor anderen gesloten blijven. De haven, fabrieken, militaire bases… tot gevangenissen aan toe. Overal is er wel iets te hijsen, en vaak is dat een kwestie van passen en meten. Wij zijn er zeer ervaren in om allerlei complexe hijsklussen snel en efficient te klaren. Als ik eens door Rotterdam of heel Nederland rijd, dan kan ik overal gebouwen aanwijzen waar wij aan meegewerkt hebben. Van het hijsen van zware rollen tapijt tot het inpandig plaatsen van gebogen glas voor een skydive vliegtunnel in Utrecht.

” Veel bekende glazen gevels en luifels van kantoren, musea’s en treinstations. Bouwmaterialen van huizen. Technische installaties van/voor fabrieken. En speedgate’s van gevangenissen hebben bij ons onder de haak gehangen. ”

Vertrouwensrelatie
“Kraanwerk is geen statisch vakgebied. De eisen veranderen voortdurend en ook de objecten die wij hijsen veranderen. De enorme lappen glas die we tegenwoordig hijsen kwam je vroeger niet vaak tegen. Maar hoewel het werk door de jaren heen veranderd is, blijft ook veel hetzelfde. De opdrachtgevers van toen zijn ook de opdrachtgevers van nu. Daarom is het zo belangrijk om een vertrouwensrelatie op te bouwen. Onze ervaring, expertise en flexibiliteit zijn daarbij onze sterke punten.”

Start typing and press Enter to search

nl_NLDutch